Lockar

Om jag lockar håret så har jag jätte svårt att få de att hålla hela kvällen, därför tänkte jag komma med lite tips till er som har samma problem:


- Ju mer tid, desto bättre resultat!
- De bästa är smalare hårtänger!
- Ta alltid tunna hårslingor, inte tjocka.
- Spraya innan och efter du lockar med antingen hårspray, saltvatten, finns att köpa på åhléns, hm etc. eller någon slags lockspray som stadga innan du lockar.
- Värmeskydd är också viktigt för hårets bästa!

- Ett tips är att om du gör en lock, så tryck "tillbaka" den mot hårbotten och fäst en nål och fortsätt sedan så med resten av håret. På så sätt hinner locken svalna och den "hänger" inte ur sig och blir rakare. Man kan göra de kvällen innan man ska ut och sova i det så håller de ännu bättre!

- Om man inte vill locka håret med locktång utan få ett naturligare svall kan man bara ta ut en lite tjockare hår slinga, se till att den är fuktad. Sedan tvinnar du den och snurrar runt den till en boll och fäst med en nål eller liten hårklämma. Ta inte för tjock hårslinga då de då tar evigheter innan den torkar riktigt.
Smartast där är också att sova i de så de hinner torka riktigt, men om man inte har tålamod eller tid till de så föna håret så gott de går och sedan låt de svalna riktigt och sedan släpp ut de!

- Man kan också använda spolar. Finns en massa olika storlekar men smalare blir smalare lockar och köper du stora kan de lätt bli bara lite vågigt, men de är också väldigt snyggt men om du ska köpa spolar så ta hjälp av expiditer så du får resultatet du är ute efter! :)


Lycka till!



/ josefin


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0