Vårda dina naglar!

Manikyr av naglar

Börja med att ta bort gammalt nagellack. Fila försiktigt med en sandpappersfil från båda sidorna in mot mitten på varje nagel. Dra aldrig fram och tillbaka över nageln.

Fila inte nageln för rund. Nageln växer på ett sådant sätt att den är som starkast rak i kanten. Blir den för rund kommer den brista när den utsätts för påfrestningar i vardagen. Tänk dig att det går fibrer rakt ut från nagelbandet till nagelns kant. När nageln filas rund förstörs fibrerna.

Massera in nagelbandskräm och låt händerna vila flera minuter i ett ljummet vatten. Ett alternativ till nagelbandskräm är vaselin. Nagelbandet kan ha svårt att ta upp ämnena men värmen från vattenbadet hjälper till och förstärker därmed effekten.

Peta tillbaka nagelbanden med fingertopparna. Klipp aldrig nagelbanden.

Borsta under naglarna med en mjuk nagelborste så att de blir rena.

Vänta minst 15 minuter innan du målar naglarna.

 

Nagelolja gör nageln stark och lyfter fram dess skönhet

Nagelolja kan användas både morgon och kväll. Nageloljan hjälper till att hålla nagel och nagelband vackra.

Det finns nageloljor som stärker nageln. Dessa innehåller ämnen som fyller ut ojämnheter eller rent av reagerar med ämnen i nageln för att bilda en starkare "legering". Vid sköra naglar kan dessa var en bra lösning i väntan på att kostförändringar ska ge effekt

 

Tänk sedan på att använda nagelborste istället för nagelpetare, använd alltid underlack innan du målar dina naglar, försegla sedan nageln med överlack och nagellacket kommer garanterat att hålla längre!

// madeleine

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0